No Flash

Over Koos Naber


Koos is zijn ruiter loopbaan begonnen als 14 jarige jongen op het paard van zijn opa. Reeds op 17-jarige leeftijd tufte Koos op zijn brommertje naar Ter Apel om daar les te geven aan de plaatselijke Kloosterruiters.

Uiteindelijk belandde Koos in 1979 in Exloo, waar hij tot de dag van vandaag de verenigingslessen verzorgt voor de plaatselijke PC en LR. Met de diverse 4-, 8- en 6- tallen heeft hij in de loop der jaren menige titel in de wacht gesleept, waaronder diverse Nederlandse Kampioenschappen. Koos heeft zelf ook stevig in het zadel gezeten. Hij heeft diverse paarden uitgebracht in zowel het Z-dressuur als het Z-springen en het samengesteld rijden (M niveau).

Koos grootste talent
Tegenwoordig houdt Koos zich vooral bezig met een van zijn grootste talenten. Dit is ongetwijfeld het africhten van jonge paarden. Door zijn consequente en eerlijke manieren van africhten weet menig ruiter al jarenlang de weg naar Koos te vinden.

Teamleider bij de merrietesten
Per 1 september 2003 werd Koos teamleider bij de merrietesten (EPTM) in Sleen. Samen met een groep getalenteerde ruiters uit de omgeving werden de merries in 5 weken tijd voorbereid voor het examen. De resultaten van het team waren zeer aansprekend te noemen,als men de paardenvakbladen er op na las werd het team uit Sleen vaak geprezen. Inmiddels zijn deze EPTM testen ondergebracht in het KWPN centrum te Ermelo en fungeert Koos als trainingsleider bij onze eigen stal.

Trainingsleider Friese hengsten (KFPS)
Sinds medio oktober 2015 is Koos iedere ochtend in Ermelo aanwezig om het verrichtingsonderzoek van de Friese hengsten te begeleiden. De Friese hengsten worden onder het zadel en aangespannen getraind en samen met een enthousiast team probeert Koos ook hier het beste van het paard er uit te halen.

Trainingsleider in Zuid Afrika
Per 2008 werd Koos ook als trainingsleider actief in de hoofdstad van
Zuid Afrika, Kaapstad. Hiervoor reisde Koos eens per jaar vijf weken af naar de Dageraad Stud om de paarden daar in vijf weken af te richten, met behulp van de mensen in Zuid Afrika, voor een Talent Test.T 06 - 505 144 68  Koos Naber