No Flash

Over Ina Beuving


Ina is op 9-jarige leeftijd begonnen te rijden op de pony van haar zus, die net als haar broers allemaal actief waren in de paardensport. Op de boerderij van haar ouders waren altijd wel ponys of paarden te rijden. Na haar eerste pony Laconiek kwamen al snel 2 groene ponys die door Ina zelf opgeleid werden.

Nederlandse titel in de Z1 dressuur
Op 15 jarige leeftijd maakt Ina de overstap naar de paarden. In 1993 weet ze op 23-jarige leeftijd met haar schimmel Doerak de Nederlandse titel in de Z1 dressuur te behalen. Daarnaast schreef Ina meerdere keren de M2 en Z1 Dressuur in Drenthe op haar naam en was ze in de klassen M en Z in de bovenste regionen te vinden. Ina heeft ook een aantal paarden op subtop niveau uitgebracht, waaronder Lanfrey, Sunny Side Up, Paganieta en Valladolid. Valladolid liep zeer verdienstelijk zijn punten en prijzen bij elkaar in de LT.

Viertallen Kür op Muziek in Brabant
Ook het springen ( klasse M) en SGW rijden (L niveau) laat Ina niet aan zich voorbij gaan en tevens is ze al jaren een trouw lid van een van de 4- of 6 tallen van LR Exloo. Samen met o.a. Loes Corsel en Mirjam Kuiper heeft Ina diverse keren meegedaan aan de viertallen Kür op Muziek in Brabant waar men menig viertal het nakijken gaf en inmiddels is Ina met de club van RV Exloo ook tijdens de hippiade zeer succesvol in de kür op muziek.

Gespecialiseerd in het trainen van jonge dressuurpaarden
De laatste jaren heeft Ina zich met name gespecialiseerd in het opleiden en trainen van jonge dressuurpaarden. De paarden ( van diverse eigenaren) zijn voorwaarts gereden dieren die zeer bruikbaar zijn in de sport en die ook door andere ruiters vrij eenvoudig na te rijden zijn. De paarden worden afhankelijk van hun leeftijd en kunnen, doorgereden tot Z2 of hoger .Dit uiteraard in nauw overleg met de eigenaar. De meeste wedstrijdpaarden worden uiteindelijk verkocht naar het buitenland waar ze vaak aansprekende resultaten behalen.

Een gedreven instructrice
Ina is ook al jaren een enthousiaste en gedreven instructrice en geeft dressuurlessen aan talentvolle ruiters en amazones. Ina krijgt tegenwoordig zelf nog regelmatig
les van Alex van Silfhout.Naast het leven tussen de paarden werkt Ina
ook nog als Operatie Assistente in het Scheper ziekenhuis in Emmen. Hoewel ze volledig aan het werk zou kunnen gaan in de paarden, heeft Ina bewust ervoor gekozen om dit niet te doen.

T 06 - 156 463 26  Ina Beuving